Sastanak sa predstavnicima Kinesko-srpskog privrednog društva i Instituta za međunarodnu politiku i privredu

Predstavnici Unije poslodavaca Srbije, održali su  sastanak  sa predstavnicima Kinesko-srpskog privrednog društva. Cilj sastanka je bila razmena informacija  i sagledavanje mogućnosti za dalju saradnju.

Kinesko-srpsko privredno udruženje, nastalo je iz potrebe za udruživanjem privrednika i stručnjaka iz Kine i Srbije, obzirom na to da je Kina najvažniji spoljnotrgovinski partner Srbije u Aziji i treći patrner Srbije, kada je reč o uvozu,

Na sastanku se razmatrao doprinos koje ove dve organizacije mogu doneti  kineskim i srpskim kompanijama koje ostvaruju ekonomsku saradnju.

Sastanku su prisustvovali prof. dr Branislav Đorđević , direktor Instituta za međunarodu politiku i privredu, dr. Xu Li, Predsednik kinesko-srpskog udruženja, Zoran Jovanović , menadžer projekta , Zhao Jiazheng , dopisnik Guang Ming Daily.

Ispred Unije poslodavaca Srbije  sastanku su prisustvovali Andreja Brkić, Predsednik Izvršnog odbora, Ivan Kovačević, zamenik Predsednika UPS, Marko Bjeletić , član Izvršnog odbora  i Dejana Kuzmić, direktor za međunarodnu saradnju i projekte.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *