Sastanak sa Ministrom Đorđevićevem o minimalnoj ceni rada za 2020. godinu

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić, sastao se sa  Ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoranom Đorđevićem, kako bi razgovarao o novoj minimalnoj ceni rada po radnom času u Republici Srbiji za 2020. godinu, koja bi bila prihvatljiva za poslodavce.

Po rečima Ministra, u  poslednje dve godine, minimalna cena rada povećana je za 18,6 odsto, a namera države je da se sa značajnijim povećanjem nastavi i ubuduće.

“Izuzetno nam je važno da na tržištu imamo zadovoljne radnike koji će samim tim biti dodatno motivisani za rad. Sa druge strane, ne smemo izgubiti iz vida ni položaj poslodavaca kojima treba omogućiti odredjene stimulanse. Na taj način dolazimo do sveukupnog poboljšanja poslovnog okruženja na zdravim osnovama”, rekao je Ministar.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije je na sastanku istakao da, uvažavajući potrebe zaposlenih, mogućnosti poslodavaca, a i same države, treba dogovoriti pravi put kako bismo omogućili održivost preduzeća, zaposlenima kvalitetnije životne i radne standarde, a da sve to bude propraćeno odgovarajućim zakonima.

U narednom periodu, Ministar će održati sastanke sa predstavnicima sindikata, kako bi čuo i njihov stav.

 

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *