Sastanak predstavnika Unije poslodavaca Srbije sa predstavicima Ukrajinske lige industrijalaca i preduzetnika

Cilj današnjeg održanog sastanka između predstavnika Unije poslodavaca Srbije i predstavnika Ukrajinske lige industrijalaca i preduzetnika je bila razmena informacija i sagledavanje mogućnosti za saradnju.

Razvijena saradnja sa Međunarodnom organizacijom rada i Međunarodnom organizacijom poslodavaca i trajni dijalog sa predstavnicima Vlade, na nacionalnom i lokalnom nivou, sindikata i predstavnicima civilnog društva radi zaštite interesa poslodavaca su osnovni pravci delovanja obe organizacije. Takođe, aktivno praćenje dešavanja na nivou Evropske unije i rad BusinessEurope, uključujući i članstvo u ovoj organizaciji, su od zajedničkog značaja. 

Dve organizacije poslodavaca razmenile su informacije o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u ove dve zemlje i mišljenja o aktuelnoj privrednoj situaciji u Evropi i šire. Govorilo se o tekućoj temi nedostatku kvalifikovane radne snage i odlivu kadrova i razmatrane su mogućnosti za nove investicije. Pomenuta su i aktuelna dešavanja u Ukrajini i iskustva Srbije iz devedesetih godina kada je privreda funkcionisala u dratistično otežanim okolnostima.

Udruženje Ukrajinske lige industrijalaca i preduzetnika predstavljali su Predsednik udruženja, Anatolij Kinah i Potpredsednik udruženja Sergej Prohorov sa saradnicima, a Uniju poslodavaca Srbije predstavljali su Predsednik Unije, Miloš Nenezić i Generalni Sekretar Unije, Boško Savković sa saradnicima.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *