Sastanak predsednika sektorskih organizacija Unije

Sumirajući postignute rezultate u prethodnoj godini predsednici sektorskih organizacija Unije poslodavca Srbije osvrnuli su se na važne prioritetne ciljeve za nastupajuću godinu od kojih je jedna od značajnijih reforma obrazovnog sistema u Srbiji.

Deficit kadrova u gotovo svim privrednim sektorima kao i nedostatak praktičnih znanja kod mladih koji izlaze iz formalnog obrazovanja je samo deo razloga za pokretanje inicijative koja pre svega treba da poveže privredu sa obrazovnim institucijama.

Za naredni period važno je akcenat staviti na sve one politike koje utiču na poslovanje preduzeća u Srbiji i obezbediti učestvovanje u radu radnih grupa nacionalnih institucija kako bi se još tokom pripreme propisa privrednici uključivali sa svojim predlozima za unapređenje regulativa uz brzu i lakšu administraciju  što će olakšati i kasniju primenu.

 Za predsednike sektorskih organizacija je važno da u okviru svojih privrednih grana i prepoznatih izazova, obezbede najbolja rešenja koja će omogućiti neometan rad i podsticajno privredno okruženje  za dalji rast i širenje poslovanja.

Na sastanku je postignut dogovor da u okviru svojih sektorskih planova za narednu godinu prioritet bude u daljem širenju mreže članova i uticaja kako na državnom tako i na lokalnom nivou.  Takođe, važno je češće oragnizovati sastanke sa privrednicima kako bi se pravovremeno rešavali specifični zahtevi i obezbedilo vreme za argumentovano zastupanje interesa svakog pojedinačnog privrednog sektora.

Osim sektorskog organizovanja poslodavaca neophodno je pomoći i formiranje lokalnih kancelarija u okviru kojih bi se rešavala pitanja koja su od značaja za politike koje se donose u okviru lokalnih samouprava, a koje mogu prilično uticati na poslovanje i troškove poslodavaca.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *