Restoran Jezero-restoran sa bogatom istorijom i tradicijom

Restoran Jezero ima veoma dugu porodičnu tradiciju. Smešten je u samom centru Kladova, u pešačkoj zoni. Prvi počeci restorana datiraju još iz 1966. godine kada je postojala kafana koja se zvala Brodarska kasina poznatija i kao Kafana kod Kalembera. U njoj je snimljen i čuveni film “I Bog stvori kafansku pevačicu”. Posle kraće pauze 1990. godine kafana je dobila novo ruho i postaje restoran Jezero, zadržavajući sve autentične detalje koji govore detaljnije o istoriji Kladova, kao i same kafane.

Zbog promenjenih prilika i okolnosti, kako bi se išlo u korak s vremenom velika cvetna bašta, po kojoj je kafana bila prepoznatiljiva, adaptirana je u svečanu salu. Danas svečana sala Jezero Lux je jedna od najlepših i najbolje opremljenih u okolini, idealna za sve vrste proslava sa kapacitetom do 450 osoba.

Restoran je poznat po dobroj kuhinji, a ono što ga izdvaja jesu mnogobrojni specijaliteti kako nacionalni tako i internacionalni koji se pripremaju od najkvalitetnijih namirnica i sa posebnom pažnjom.

Pored organizacije svih vrsta ručkova, proslava i promocija, u saradnju sa lokalnim partnerima, gostima je moguće obezbediti i najbolji smeštaj u Kladovu.

U svojoj dugoj istoriji rada restoran je ugostio više od pola miliona ljudi i bio domaćin brojnim poznatim ličnostima naše zemlje iz sveta kulture, sporta, glume itd.

Kako je godina za nama zbog posledica pandemije nanela ogromne štete sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva, jasni su zajednički ciljevi Unije poslodavaca Srbije i restorana Jezero. Dalje aktivnosti ići će u smeru obezbeđenja uslova koji bi olakšali rad ovom sektoru kao i pružanje podrške radi ublažavanja posledice trenutne krize.  

Pored aktuelnih izazova pokrenuta je i inicijativa za formiranjem udruženja poslodavaca u Kladovu kako bi udruženi zajedničkim ciljevima uticali na bolje uslove poslovanja i života u svojoj sredini.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *