REGIONALNA KONFERENCIJA”TRANSPARENTAN SOCIJALNI DIJALOG KAO PREDUSLOV ZDRAVOG I ODRŽIVOG EKONOMSKOG I DRUŠTVENOG DIJALOGA U REGIONU”

U organizaciji Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), 27. februara 2018. godine, u Podgorici (Crna Gora), održana je regionalna konferencija „Transparentan socijalni dijalog kao preduslov zdravog i održivog ekonomskog i društvenog razvoja u regionu”.

Socijalni partneri (sindikati i poslodavačke organizacije) iz zemalja regiona (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Republika Srpska i Srbija), razmenili su iskustva i mišljenja o socijalnom dijalogu kao neophodnom alatu za kreiranje ekonomsko-socijalnih politika uz osvrt na rezultate istog u svakoj od zemalja učesnica pojedinačno. U jednom segmentu Konferencije, pažnja je posvećena i socijalnom dijalogu na nivou EU, kroz obraćanje predstavnika Međunarodne organizacije poslodavaca, kao i socijalnom dijalogu na globalnom nivou kroz primer uloge Međunarodne organizacije rada u afirmaciji socijalnog dijaloga na globalnom nivou i podsticanju njegovog daljeg razvoja u regionu.

Konferencija je imala i konkretan rezultat – zajedničku deklaraciju koja sadrži preporuke za unapređenje socijalnog dijaloga na regionalnom i međunarodnom nivou, usaglašenu i prihvaćenu od strane socijalnih partnera – učesnika konferencije.

Deklaraciju možete pročitati ovde

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *