Redovno zasedanje Borda i Skupštine AICESIS u Moskvi

Redovno zasedanje Borda i Generalne skupštine Međunarodne asocijacije socijalnih i ekonomskih saveta i sličnih institucija (AICESIS) je održano u Moskvi od 31. oktobra do 1. novembra 2023. godine. Republiku Srbiju je predstavljao direktor Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković.

Skupština je imala za cilj razmatranje ključnih pitanja vezanih za rad Asocijacije, rezultate i predstvljanje ključnog izveštaja kao i usvajanje novih članova Borda za naredne dve godine. Tokom sastanka, razmatrala su se aktuelna pitanja partnerstva Ekonomksko socijalnog saveta Ujedinjenih nacija (ECOSOC) i Međunarodne organizacije rada (ILO).

Direktor Unije poslodavaca Srbije je aktivno učestvovao u pratećim događajima, uključujući završni forum Društvene palate “Zajednica”, čiji je fokus bio na ključnim aktivnostima građanskog društva. Takođe, poseban naglasak je stavljen na panel diskusiju pod nazivom “Život u online vremenu: novi izazovi”, koji je privukao značajnu pažnju i interesovanje.

Unija poslodavaca Srbije želi da istakne zadovoljstvo zbog ponovnog članstva Republike Srbije u Brodu AICESIS-a u naredne dve godine. AICESIS-u su se pridružili Republika Benin, Kraljevina Maroko, Republika Peru i Savezna Republika Brazil kao novi članovi. Sledeća Generalna skupština će se održati u Kini, dok će novi predsedavajući biti Republika Kurakao.

Sama prilika da kao predstavnici Republike Srbije učestvujemo u važnim diskusijama i aktivnostima koje će doprineti jačanju saradnje među članicama AICESIS-a i unapređenju ekonomske i socijalne klime širom sveta potvrđuje ugled naše organizacije na međunarodnom nivou.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *