Radno vreme Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja za vreme vanrednog stanja

Poštovani poslodavci,

S obzirom na donetu Odluku  o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, rad u Centralnom registru  obaveznog socijalnog osiguranja organizovan je u skladu sa članom 2. Uredbe o organizovanju rada poslodavca za vreme vanrednog stanja („Sl.glasnik RS“, brој 31/2020). Stoga iz Centralnog registra obaveštavaju da se za sve informacije možete obratiti putem e- mejla: info@croso.rs; telefoni za tehničku podršku su: 064/8027960 i 064/802922, dok je telefon za pitanja koja se odnose na ovlašćenje za rad na Portalu: 064/8027953. Portal Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja biće dostupan 24 časa sa bilo koje lokacije.

Takođe s obzirom na novonastalu situaciju obaveštavamo poslodavce koji su sada odjavu i prijavu vršili odlaskom u PIO fond i do sada se nisu registrovali na portalu CROSO, da sada to mogu učiniti elektronskim putem preko linka: http://www.croso.gov.rs/storage/files/euputstva/Uputstvo%20registracija%20korisnika.pdf

Za sve obveznike koji još uvek nemaju pristup za rad na Portalu, omogućena je dodela ovlašćenja za rad na istom, a zahteve za dodelu ovlašćenja možete dostavljati Centralnom registru elektronskim putem, na email adresu info@croso.rs. Zahtev  mora biti poslat sa  email adrese obveznika koji je davalac ovlašćenja, a koja je registrovana u APR-u. Pored zahteva, potrebno je da Centralnom registru dostavite i kopiju lične karte zakonskog zastupnika i lica kojima se dodeljuje ovlašćenje.

Iz Centralnog registra smo dobili informacije da za sada obveznici uredno registruju prijave na Portal i da je u prethodnom periodu od uvođenja vanrednog stanja registrovano preko 300.000 prijava, što predstavja i određen prosek.

Takođe, svi zahtevi prema Republičkom fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao što su podnošenje zahteva za utvrđivanja prava na penziju, utvrđivanje svojstva osiguranika, mogu se podneti elektronskim putem na e-mail adresu: e-salter@pio.rs, a za sve informacije prema Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, možete se obratiti na e-mejl adrese:  public@rfzo.rs ili kontakt.centar@rfzo.rs.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *