Radni ručak sa predstavnicima medija

Unija poslodavaca Srbije svesna je potrebe javnosti svog rada, ali i činjenice da bez medija nema pravog predstavljanja i promocije inicijativa koje pokreće. Zbog toga posebnu pažnju poklanja uspostavljanju i razvijanju dobre komunikacije sa javnim glasilima.

Upravo iz tog razloga direktor Unije Srđan Drobnjaković sa timom za komunikacije održao je prvi radni ručak sa predstavnicima medija. U ime Unije direktor se zahvalio na dosadašnjem praćenju aktivnosti poslodavaca i pozvao na još bližu saradnju. On je novinare ukratko upoznao sa aktuelnom situacijom u privredi i Unije poslodavaca. Kao vanredni izazov pojavio se veliki skok cena, posebno energenata i građevinskog materijala, koji znatno otežava poslovanje preduzeća u Srbiji. Kao redovni izazov, Uniju kao reprezentativnu organizaciju poslodavaca, čekaju i novi pregovori oko minimalne cene rada. Poznato je da su sindikati postavili pitanje korekcije minimalne zarade dva puta godišnje i izjednačavanja sa minimalnom potrošačkom korpom, dok se iz ugla preduzeća postavlja pitanje kako isplatiti zarade, a da poslovanje ne bude dovedeno u pitanje.

U ime Unije direktor Drobnjaković ponovio je spremnost na transparentan rad, punu i otvorenu saradnju sa medijima. On je najavio i nove inicijative za bolji poslovni ambijent za naša preduzeća, koje dolaze iz samih firmi, oblikuju se u Uniji, a zatim kroz Socijalno-ekonomski savet ulaze u redovnu proceduru.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *