Problemi u primeni radnog zakonodavstva kroz prizmu poslodavaca

Unija poslodavaca Srbije sprovodi Projekat Pravni servis za poslodavce u oblasti primene radnog zakonodavstva, uz tehničku pomoć, usmeravanje i finansijsku podršku Međunarodne organizacije rada – Kancelarije za centralnu i istočnu Evropu, Budimpešta – Tima za tehničku podršku dostojanstvenom radu.

Projekat ima za cilj edukaciju poslodavaca i njihovih zaposlenih o pravima, obavezama i odgovornostima iz radnog odnosa. Očekujemo da će isti doprineti poštovanju zakona, borbi protiv sive ekonomije, a naročito rada na crno, promociji etičkog i društveno odgovornog poslovanja, unapređenju dostojanstva na radu, obezbeđenju radno-socijalnog mira, te dati doprinos održivom poslovanju i boljem životu svih građana u Republici Srbiji.

U okviru Projekta, danas je održana Fokus grupa na kojoj je u direktnom kontaktu kroz diskusiju sa predstavnicima kompanija sa teritorije Beograda, utvrđen nivo poznavanja propisa u oblasti radnog zakonodavstva od strane lica koja zapošljavaju, odnosno radno angažuju jedno ili više lica.

Prethodno su ovakvi susreti sa poslodavcima održani i u Novom Sadu, Zrenjaninu i Kruševcu.

Nalazi sa održanih fokus grupa, poslužiće ekspertima iz Unije poslodavaca Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da izrade odgovarajuću publikaciju. Ova publikacija i Pravni servis Unije, razrađen kroz Projekat, promovisaće se u narednom periodu kroz seminare u Beogradu,Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Kruševcu i Zrenjaninu, konferencije za štampu i putem drušvenih mreža, i doprineće prepoznatljivosti Unije kao izvora kvalitetnih poslovnih informacija.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *