Prioritet otvaranje lokalnih kancelarija UPS

Redovna 20. Sednica Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije održana je uživo u prostorijama Unije sa početkom u 13.00 časova.

Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, je na samom početku istakao značaj osnivanja lokalnih kancelarija UPS u opštinama širom Srbije i ponovio da je potrebno uključiti i aktivirati što više privrednika na lokalnom nivou.

Na sednici IO predstavljene su i sporne tačke novog Zakona o komunalnim delatnostima koji je u fazi izrade. Izvršni odbor smatra da predstavnici Unije treba obavezno da učestvuju u  izradi nacrta kako ovog, tako i svih drugih zakona koji se tiču poslodavaca. U tom smislu Ivan Kovačević, predsednik Sektora obrazovanja je ukazao na važnost inicijative Unije poslodavaca Srbije koja se odnosi na reformu obrazovnog sistema u Srbiji.

Konstatovano je da je temeljna reforma obrazovnog sistema neophodna i da je potrebno da se izborimo za više stručnih predmeta koji će biti u svrsi domaće privrede. Unija poslodavaca Srbije nema ni jednog člana u  Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje (NSVO) Republike Srbije, i potrebno je što pre uputiti inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, da članovi Unije budu deo tog tela.

Članovi Izvršnog odbora UPS usvojili su inicijativu gospodina Dejana Vukovića (advokatska kancelarija Vuković i partneri) o izradi Vodiča za primenu propisa, za potrebe članica UPS. Takođe, gospodin Aleksandar Radojičić, novoimenovani Ambasador Unije poslodavaca Srbije zadužen za saradnju sa Rotari Disktriktom Srbije i Crne Gore i budući Guverner Rotari Disktrikta Srbije i Crne Gore (od 2023. godine) predstavio je svoj plan i program rada, a sve u cilju povećanja vidljivosti UPS među Rotari zajednicom Srbije kao i potencijalnim učlanjenjem njihovih članova u Uniju.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *