Primena novog modela fiskalizacije

Nakon održanog prvog onlajn savetovanja „ Primena novog modela fiskalizacije“ sa predstavnicima Ministarstva finansija prošli smo kroz pitanja koja su se bavila:

  • izdavanjem  računa za „online“usluge i trgovinu,
  • zaštitu prava i podataka poreskih obveznika,
  • evidentiranjem avansa,
  • evidencijom  pogrešne uplate od strane kupca,
  • fiskalizacijom kod priređivača igara na sreću,
  • uvođenjem novog modela fiskalizacije kod zanatlija,
  • fiskalizacijom u sektoru saobraćaja,
  • uvođenjem novog modela fiskalizacije kod prodaje bez prodavca i dr.

Više od dva sata razgovora nije bilo dovoljno da se odgovori na  brojna pitanja  koja su poslodavci upućivali tako da će u narednom periodu biti organizovan još jedan webinar o čemu ćemo blagovremeno obavestiti zainteresovane privrednike.

Poštujući praksu Ministarstva finansija nismo u mogućnosti da sa poslodavcima podelimo snimak sastanka, ali ćemo sa poslodavcima podeliti sve odgovore na pitanja koje od njih dobijemo. Takođe, deo pitanja koja su danas bila predmet diskusije moćiće da se vide na sajtu Poreske uprave u sklopu rubrike najčešće postavljena pitanja

Zbog velikog interesovanja i ograničenog pristupa webinaru određeni broj zainteresovanih poslodavaca nije bio u mogućnosti da uzme učešće u savetovanju što će biti korigovano u organizaciji drugog sastanka, dok je veliki broj poslodavaca mogao da nas prati uživo i postavlja pitanja na našoj stranici na facebook-u.

Sva pitanja koja nisu na ovom savetovanju dobila odgovore, biće upućena Ministarstvu finansija i o njima će se diskutovati na narednom dešavanju.

Obzirom na veliki broj vrlo specifičnih pitanja  pozivamo sve sve naše članove koji se bave samouslužnim aparatima i imaju brojne nedoumice oko primene novog modela fiskalizacije  da nas direktno kontaktiraju radi organizovanja sastanka sa predstavnicima Ministarstva finansija. Iz istih razloga poziv je otvoren za poslodavce iz sektora saobraćaja kao i za zanatlije.  Kontakt osoba je Ljiljana Pavlović, tel. 011 3160 248 ili ljilja.pavlovic@poslodavci.rs

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *