Priča o održivom razvoju tekstilne industrije

Izazovi privrede, nedostatak radne snage, zahtev za modernim veštinana, troškovi energije samo su neke od tema koje su razmatrane na radionici posvećenoj budućnosti tekstilne industrije u Srbiji i EU, odnosno mogućnostima i izazovima koji se pred nju stavljaju.

Događaj je organizovan od strane EURATEX (organizacije poslodavaca iz oblasti tekstila na nivou EU), CEC (organizacije poslodavaca iz oblasti proizvodnje odeće na nivou EU), COTANCE (organizacije poslodavaca iz oblasti kože na nivou EU) i industriALL (organizacije sindikata na nivou EU), uz podršku Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije.

Istom su prisustvovali predstavnici naše privrede iz delatnosti tekstila, odeće, kože i obuće, predstavnici relevantnih institucija i aktivnih sindikata u ovim oblastima. Uniju je predstavljalo rukovodstvo Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora, Srđan Drobnjaković, direktor i Zoran Ignjatović, predsednik Sektora tekstila, kože i obuće.

Učesnicima je predstavljena nova Industrijska strategija Evropske unije, kao i pravni okvir i relevantnih standarda koji su doneti od strane EU za oblast proizvodnje tekstila, kože i obuće.

Potrebno je znanje ali i materijalna sredstva kako bi ovaj sektor ojačao i prošao kroz period prilagođavanja, a čega nema bez stvaranja partnerstava i kvalitetnog socijalnog dijaloga.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *