Prezentacija tehnologije za rešavanje otpada od strane kompanije GLOCK Ökoenergie

Obnovljivi izvori energije imaju značajan potencijal u Republici Srbiji, ali njihova iskorišćenost u Srbiji je izuzetno niska.

Energija dobijena iz obnovljivih izvora – vode, vetra, sunca, biomase i otpada, između ostalog može dati podsticaj za društveni i ekonomski razvoj, doprinoseći tome da se društvo uhvati u koštac sa izazovima životne sredine u pravcu uspešnog bavljenja klimatskim promenama. Pored svega toga, korišćenje ove energije znači ogromnu finansijsku uštedu u poslovanju.

U skladu sa tim, privrednike koji razmišljaju o transformaciji svog poslovanja u pogledu korišćenja obnovljivih izvora energije, pozivamo da se upoznaju sa tehnologijom za rešavanje drvenog otpada koju će predstaviti kompanija GLOCK Ökoenergie iz Austrije.

Ova tehnologija predstavlja visoko profitabilno rešenje za moderno snabdevanje toplotom i proizvodnju električne energije sa:

–          Visokim procentom dobijene toplote

–          Proizvodnjom  električne energije koja se prodaje u mrežu (po ceni od 0,13 eur do 1 MW)

–          Rešavanjem otpada nastalog u drvoprerađivačkoj industriji i komunalnim delatnostima

Cilj prezentacije je da se upoznate sa mogućnostima novih tehnologija koje koriste obnovljive izvore energije.

Prezentacija će se održati 25.06.2019. u 13h u prostorijama Unije poslodavaca Vojvodine, Bulevar Oslobođenja 81/ drugi sprat (zgrada Dnevnik ad Novi Sad, sala za sastanke na II spratu).

Prevod sa engleskog će biti obezbeđen.

Zbog ograničenog broj mesta prijavu možete izvršiti na mail branislava@upv.org.rs  ili  vjekoslavj@gmail.com  do 21.06.2019.

Sve potrebne informacije možete dobiti na info telefone

Branislava  +381 64 64 27 721

Vjekoslav + 381 61 26 29 302

Agendu možete pogledati OVDE

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *