Predstavnici Unije poslodavaca Srbije na Medjunarodnoj konferenciji “Od nejednakosti do pravde:svetska iskustva i rešenja za Rusiju”

Dana, 9. i 10. decembra u organizaciji Društvene palate Ruske Federacije u Moskvi održava se Medjunarodna konferencija “Od nejednakosti do pravde: svetska iskustva i rešenja za Rusiju”, na kojoj učestvuju i članovi delegacije Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, predvodjeni gospodinom Zoranom Djordjevićem,  predsedavajućim Saveta i Ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Društvena palata je konsultativna institucija civilnog društva u Ruskoj Federaciji i čine je predstavnici države, sindikata, udruženja poslodavaca, kao i eksperti iz različitih oblasti – svi ujedinjeni u ideji socijalnog dijaloga kao puta za rešavanje socijalnih i ekonomskih pitanja.

Na Konferenciji je svečano potpisan Memorandum o saradnji i razumevanju izmedju Društvene palate Ruske Federacije i Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, koju su potpisali gospodja Lydia Mikheeva, sekretar Društvene palate i gospodin Zoran Djordjević, predsedavajući Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije.

U nastavku se očekuje susret sa predstavnikom Administracije Predsednika Ruske Federacije zadužene za razvoj civilnog društva, predstavnicima Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije – departmana za zaštitu ljudskih prava, kao i predstavljanje rezulatata više projekata od značaja za promociju ravnopravnosti. Drugog dana Konferencije, organizovano je više panela na temu socijalne zaštite i inkluzije, obrazovanja i zaštite životne sredine. Ceo dogadjaj ce doprineti razmeni iskustava i dobrih praksi društava koja streme višem stepenu razvoja ljudskih prava i socijalne pravde.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *