Predstavljeni konkursi za podršku zapošljavanju

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje danas su u Uniji poslodavaca Srbije predstavili javne pozive za podsticanje zapošljavanja koje je raspisala ova institucija.

U toku je 13 konkursa na kojima poslodavci mogu da dođu do finansijske podrške, a u cilju da sebi obezbede nedostajuću, ili da dodatno obuče postojeću radnu snagu.

„Nedostatak radne snage, a posebno one kvalifikovane, danas je problem ne samo u Srbiji, nego i u celom svetu. Zato se Unija poslodavaca zalaže za reformu obrazovanja, koja je primerena potrebama privrede i društva. Potrebna nam je promena u formalnom i neformalnom obrazovanju, brže uvođenje promena, kao i jednostavnija akreditacija novih programa“, rekla je u ime Unije poslodavaca Svetlana Budimčević, rukovodilac Sektora za pravne poslove i socijalni dijalog.

„Postoje velike potrebe poslodavaca za zapošljavanjem, ali te potrebe nije lako zadovoljiti. Sa druge strane, imamo i nemali broj onih koji traže posao, ali i teškoće da ga pronađu. Razlog je najčešće u nedovoljnim znanjima i veštinama kandidata“, rekla je Neda Milanović, direktorka Sektora za podršku zapošljavanju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Predstavnici NSZ članovima Unije prezentovali su aktuelne konkurse. Oni se odnose za različite programe u kojima poslodavci mogu da zatraže finansijsku podršku i kreću se od stručne prakse, preko zapošljavanja pripravnika, dodatnih obuka za već zaposlene, do različitih vidova subvencija.

Poslodavci koji su prisustvovali prezentaciji, uživo i online, najviše su se interesovali za uslove pojedinih mera podrške. Predstavnici NZS odgovarali su detaljima pojedinačnih konkursa, ali i tumačenjem namera Vlade Srbije koja je mere pokrenula.

Zainteresovani koji nisu bili u prilici da prisustvuju prezentaciji sve konkurse mogu da pronađu na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje na adresi https://www.nsz.gov.rs/sadrzaji/nzs-konkursi/10 .

Snimak možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *