Predsednik Unije poslodavaca Srbije u Luksemburgu

U organizaciji EU Direktorata za zapošljavanje, socijalnu politiku i inkluziju je 13. juna 2019. u Luksemburgu održana Konferencija posvećena zapošljavanju i socijalnoj politici u svetlu odnosa EU – Zapadni Balkan, kao nastavak medjuministarske konferencije održane prethodnog dana. Na poziv Evropske komisije, gospodin Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije, je bio panelista tokom sesije o doprinosu socijalnih partnera za povećanje stope zaposlenosti i razvoj veština.

U svom izlaganju gospodin Nenezic je ukazao na doprinos Unije poslodavaca Srbije daljoj reformi obrazovanog sistema, poboljšanju privrednog ambijenta promenom zakona i propisa i formiranju relevantnih politika i svesti javnosti o obrazovnim profilima koji su potrebni privredi kroz podršku dualnom obrazovanju i učešće u brojnim relevantnim nacionalnim telima, kao što su Nacionalni prosvetni savet, Savet za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih i druga tela.

Sesijom je predsedavao gospodin Markus Pilgrim, direktor Kancelarije Međunarodne organizacije rada za Centralnu i istočnu Evropu, a Konferenciji su prisustvovali, pored predstavnika poslodavaca, i predstavnici sindikata iz svih zemalja Zapadnog Balkana.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *