PREDSEDNIK UNIJE POSLODAVACA SRBIJE PREDSEDAVAJUĆI SOCIJALNO-EKONOMSKOG SAVETA REPUBLIKE SRBIJE

Dana, 23. aprila 2018. godine, održana je 77. sednica Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, na kojoj je funkciju predsedavajućeg ovog najvišeg tripartitnog organa preuzeo Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije, zamenivši dosadašnjeg predsedavajućeg Ljubisava Orbovića, predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Preuzimajući funkciju predsedavajućeg, gospodin Nenezić je poručio da su svi članovi Socijalno-ekonomskog saveta na zajedničkom zadatku – sindikati da ostvare što bolje uslove za radnike, preduzeća da imaju što bolje rezultate, a Vlada Republike Srbije da ostvari bolji privredni ambijent.

Na istoj sednici je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, istakao da je završen rad Radne grupe na izradi teksta Nacrta zakona o štrajku, te da je ovaj dokument upućen na javnu raspravu.

Ministar je takođe izneo da je na poslednjoj sednici Vlade Republike Srbije, doneto rešenje o imenovanju predstavnika Vlade Republike Srbije u Odboru za reprezentativnost sindikata i udruženja poslodavaca, tako da će ovaj organ nastaviti sa radom u novom sastavu.

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *