Predsednik Unije poslodavaca Srbije panelista na Thessaloniki Summit 2019

U periodu od 14. do 15. novembra 2019. godine u organizaciji Asocijacije grčke industrije, održava se četvrti Samit u Solunu, koji igra važnu ulogu u razvoju grada Soluna i severne Grčke. Cilj samita je i promocija međubalkanske saradnje i umrežavanje u jugoistočnoj Evropi.

Samitu su prisutvovali premijer Republike Grčke, Mitsotakis Kyriakos, premijer Republike Bugarske, Borissov Boyko, premijer Republike Severne Makedonije, Zaev Zoran, kao i brojni ministri, ambasadori i predsednici poslodavačkih organizacija.

Tema samita su bili razvojni izazovi i perspektive za budućnost u osetljivom geopolitičkom regionu jugoistočne Evrope, pitanja nematerijalne infrastrukture za podršku i olakšavanje preduzetništva u širem regionu Balkana za naglaskom na promociju međunarodnih poslovnih partnerstava svih vrsta. Takođe, raspravljalo se o raznim aspektima regionalnih i nacionalnih politika i njihovoj povezanost sa ekonomskim rastom, kao i pregled iskustava zemalja.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, gospodin Miloš Nenezić, je bio panelista na temu “Ključna uloga poslodavačkih organizacija u ekonomskom i socijalnom razvoju istočne Evrope”. U ovom panelu učestovali su i predsednici poslodavačkih organizacija iz Grčke, Bugarske, Belgije i Rumunije. Tokom poslednje decenije, zbog strukturnih promena u centralnoj i istočnoj Evropi, uloga poslodavačkih organizacija postaje sve važnija. U tom kontekstu, panelisti iz poslodavačkih organizacija razgovarali su o prioritetima i ciljevima za ekonomski i socijalni razvoj jugoistočne Evrope.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *