Predsednik Unije poslodavaca Srbije na sastanku BUSINESSEUROPE

U Helsinkiju je u petak, 14. Juna 2019. godine, održan sastanak Saveta predsednika poslodavačkih organizacija iz zemalja članica Evropske Unije, BUSINESSEUROPE-a. Uniju poslodavaca Srbije je predstavljao gospodin Miloš Nenezić, predsednik, i njegovo učešće je važan korak napred u daljem jačanju medjusobnih odnosa izmedju BUSINESSEUROPE-a i Unije poslodavaca Srbije.

Tokom sastanka Saveta predsednika razmatrane su aktuelne teme od važnosti za Evropsku Uniju, kao što su nedavni parlamentarni izbori, posebno o njihovom ishodu i uticaju na poslodavačke teme.Diskutovalo se i o pitanjima odnosa Evropske Unije sa Kinom, o političkom i ekonomskom stanju u zemljama članicama EU, (Nemačkoj, Švedskoj i Austriji), a utvrdjeni su i prioriteti za naredni EU institucionalni ciklus.

Unija poslodavaca Srbije je pridruženi član BUSINESSEUROPE od 2011. godine, uprkos činjenici da Republika Srbija nije članica Evropske Unije.Utoliko jačanje odnosa sa BUSINESSEUROPE predstavlja važnu kariku u povezivanju sa EU tekovinama i jačanju kolegijalnih veza sa poslodavcima Evrope.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *