Predsednik Unije poslodavaca Srbije na prijemu BusinessEurope

U okviru redovnih internih procedura, nedavno je izglasana promena predsednika BusinessEurope i na čelo ove organizacije stupio je Fredrik Person. Tim povodom BusinessEurope je priredio svečani prijem u Briselu kojem je prisustvovao predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić.


Gospodin Person je predsednik Konfederacije švedskih preduzeća i član Saveta predsednika BusinessEurope, a na poziciji potpredsednika ove organizacije se nalazio od 2020. godine. Ovu važnu funkciju će obavljati tokom naredne dve godine i tim povodom je izjavio da se raduje mogućnosti da nastavi veliko delo svog prethodnika, gospodina Pjera Gataza i svom doprinosu jačanja glasa miliona malih, srednjih i velikih preduzeća u Evropi. Prijemu je prisustvovao veliki broj važnih zvanica, a kao glavni govornik i gospodin Johanes Han, komesar za finasije i administraciju.


Predsednik Unije čestitao je gospodinu Personu na izboru za ovu važnu ulogu i podvukao privrženost Unije poslodavaca Srbije evropskoj poslodavačkoj matici. S druge strane, podjednako je važno i to da, kao aktivni član BusinessEurope, Unija poslodavaca Srbije ima mogućnost da osigura da se ekonomska realnost zemalja koje su u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao što je Srbija, dosledno odražava i integriše u pozicije BusinessEurope. Tokom trajanja mandata prethodnog predsednika, Unija je svoju poziciju još više učvrstila u evropskoj porodici poslodavaca i stigla na samo korak od punopravnog članstva. Novi predsednik BusinessEurope je podvukao da, iako nismo kao zemlja članovi EU, imamo pravo da punopravno učestvujemo jer smo u Evropi. Isto tako, direktor Markus Bejrer je posebno apostrofirao saradnju sa Unijom poslodavaca, potvrdivši time uzajamno poštovanje i u važavanje naših organizacija.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *