Poziv za uključivanje u Mrežu poslodavaca koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom

 

Moderno tržište zahteva od preduzeća ispunjavanje i vanzakonskih normi koje se tiču delom poslovne etike, delom društveno odgovornog poslovanja, delom prisnijeg odnosa sa lokalnom zajednicom. Tako, preduzeće gradi svoj poslovni ugled i ugled pred potrošačima na više načina, između ostalog i dajući svoj pozitivan primer drugim preduzećima i celokupnoj javnosti. Formiranje Mreže poslodavaca koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom pri Uniji poslodavaca Srbije ima upravo za cilj davanje pozitivnog primera celokupnoj javnosti i podizanje ugleda poslodavaca. Jedna od ideja vodilja za formiranje Mreže je i da se kroz nju neguju i razvijaju kolegijalnost i veze između samih preduzeća.

Mreža poslodavaca koji zapošljavaju OSI će biti promovisana na više načina: na internet stranici Unije poslodavaca Srbije, kroz pojedinačno predstavljanje preduzeća, putem štampanog flajera koji će biti distribuiran širom Srbije, putem publikacije namenjene poslodavcima, a koja će takođe biti distribuirana širom Srbije, i putem kraćeg filma koji će biti dostupan na našoj internet stranici i YouTube-a.

Pozivamo sva zainteresovana preduzeća da se pridruže Mreži dostavom sledećih podataka:

  • osnovne podatke: ime preduzeća, mesto, osnovna delatnost, ukupan broj zaposlenih
  • broj zaposlenih osoba sa invaliditetom i njihova pozicija u preduzeću
  • vaše pozitivno iskustvo: 2-3 rečenice po Vašem izboru

Takođe pozivamo sva zainteresovana preduzeća da nam se pridruže na inicijalnom sastanku koji će se održati 11. oktobra 2017. godine, u Uniji poslodavaca Srbije (Stevana Markovića 8, Zemun), sa početkom u 15 časova. Planirano je da sastanak traje sat vremena tokom kojih će članovi Mreže moći da se lično upoznaju, ukratko će biti predstavljeni nalazi istraživanja sprovedenog među poslodavcima i osobama sa invaliditetom, a takođe će se razmatrati predlozi za dalje promovisanje Mreže i njenih članova.

Molimo Vas da nam potvrdite svoju zainteresovanost da budete uključeni u Mrežu, dostavom gore navedenih podataka, kao i to da li ste u mogućnosti da prisustvujete planiranom sastanku.

Za dalje informacije molimo da se obratite putem e-maila Dejani Kuzmić d.kuzmic@poslodavci.rs ili Juliji Stojanović julija@poslodavci.rs, ili putem telefona broj 011/3160-248.

Vaša Unija poslodavaca Srbije

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *