Poziv za poslodavce za učešće u programu „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“

Forum mladih sa invaliditetom poziva poslodavce sa teritorije Beograda, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice i Valjeva da se prijave za program „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“, koji za cilj ima unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom kroz razvoj i primenu programa radne prakse.

Očekivani rezultati programa se odnose na unapređenje mogućnosti za zapošljavanje mladih sa invaliditetom putem sticanja novih znanja i veština kroz praksu, dok će, sa druge strane, poslodavci imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura, bez opterećenja za svoj budžet. Program prakse je razvijen kroz saradnju predstavnika poslovnog, civilnog i državnog sektora, sa iskustvom u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Faze programa uključuju:

  1. TRENING ZA POSLODAVCE (Teme: pojam invaliditeta, vrste invaliditeta, komunikacija, terminologija, prilagođavanja radnih uslova i radne sredine, inkluzivne procedure u procesu zapošljavanja).

Datum: 23. novembar 2023.

  1. DEFINISANJE POZICIJA ZA REALIZACIJU PRAKSE od strane poslodavaca

Datum: do 5. decembra 2023.

  1. SELEKCIJA PRAKTIKANATA (Aktivnosti će prethoditi javni poziv za praktikante koji će sprovesti Forum mladih sa invaliditetom)

Datum: do 25. januara 2024.

  1. REALIZACIJA RADNE PRAKSE U TRAJANJU OD 2 MESECA

Period prakse  februar-mart 2024. (moguća su prilagođavanja, zavisno od mogućnosti poslodavca)

Prilikom prijave, poslodavci preliminarno navode jednu ili više praktikantskih pozicija, dok će konačan izbor pozicije biti nakon realizacije treninga. Projektni tim će, nakon izbora pozicija, objaviti konkurs za praktikante i pružiti podršku poslodavcima za odabir kandidata. Realizacija prakse je bez finansijskih troškova po poslodavce, Forum mladih sa invaliditetom će pokrivati troškove prevoza i toplog obroka za praktikante. Takođe, Forum mladih sa invaliditetom će pružati stručnu podršku poslodavcima tokom čitavog trajanja programa prakse.

Rok za prijavu je ponedeljak, 20. novembar 2023.

Zainteresovani poslodavci treba da popune kratak prijavni formular koji se nalazi OVDE

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati program menadžerku Tanju Radović Krstić, putem mail-a activitymanager@fmi.rs, i telefona 064 8917579.

Program „Radne prakse za mlade sa invaliditetom“ realizuje se u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *