Potpisan Program dostojanstvenog rada za Srbiju

Dana 7. marta 2019. godine Regionalni direktor za Evropu i Centralnu Aziju Međunarodne organizacije rada i tripartitni socijalni partneri na nivou Republike Srbije (vlada, sindikati i poslodavci) su potpisali Program dostojanstvenog rada 2019-2022.

Program je izrađen kroz seriju konsultacija sa tripartitnim socijalnim partnerima i kao takav predstavlja instrument za podršku Međunarodne organizacije rada Republici Srbiji u narednom četvorogodišnjem periodu.

Očekivani ishodi ove podrške su brojni, uključuju između ostalog i reformske mere koje podstiču stvaranje podsticajnog okruženja za održiva preduzeća, unapređenje mehanizma za utvrđivanje minimalne cene rada, odnosno minimalne zarade, kao i jačenje organizacije poslodavaca i radnika. Sprovođenje Programa i ostvarivanje zacrtanih ciljeva će pratiti Upravni odbor, sastavljen od predstavnika Međunarodne organizacije rada i nacionalnih tripartitnih konstituenata.

Unija poslodavaca Srbije je kao jedini predstavnik poslodavaca učestvovala u pripremi Programa i potpisnik je Programa, a u Upravnom odboru će imati svoja dva predstavnika.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *