POSEBAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA RADNO ANGAŽOVANJE ESTRADNO-MUZIČKIH IMETNIKA I IZVOĐAČA U UGOSTITELJSTVU DOBIO PROŠIRENO DEJSTVO

Unija poslodavaca Srbije i  Samostalni sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije zaključili su dana 08.02.2018. godine Sporazum o produženju važenja Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu za naredne tri godine počev od 22.02.2018. godine (“Službeni glasnik RS”, br. 13/18).

Odlukom Vlade Republike Srbije  od 10. maja 2018. godine, ovaj poseban kolektivni ugovor je dobio prošireno dejstvo, i primenjuje se i na poslodavce koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije i koji nisu učestvovali u njegovom zaključenju. Ova odluka je stupila na pravnu snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“, i upisana u Registar kolektivnih ugovora u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pod rednim brojem 74, dana 21.05.2018. godine.

Cilj ovog posebnog kolektivnog ugovora je da se obezbede jednaki uslovi poslovanja za sve poslodavce koji angažuju estradno muzičke umetnike kao i da se obezbede jednaka prava angažovanim izvođačima programa što će u velikoj meri uticati na smanjenje neformalne ekonomije u ovom sektoru.

Tekst Posebnog kolektivnog ugovora  za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu možete pročitati ovde 

Odluku možete pročitati ovde 

Rešenje o upisu u Registar kolektivnih ugovora možete pročitati ovde 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *