Ponosni na prošlost, jaki za budućnost- kompanija Meggle Srbija

Mlekara Mladost je osnovana 1954. godine. U početku je bila vlasništvo države, a zatim je  2004. godine privatizovana.

U Kragujevcu, 2011. godine, potpisan je zvaničan ugovor o preuzimanju mlekare Mladost od strane kompanije MEGGLE koja iste godine menja naziv u MEGGLE Srbija d.o.o.

Danas se proizvodnja u Kragujevcu odvija na lokaciji ukupne površine od preko 22.500 m² u okviru koje se nalazi preko 6.500 m² proizvodnog i skladišnog prostora sa odgovarajućom opremom i postrojenjima za preradu mleka, proizvodnju i kontrolu mlečnih proizvoda i njihovo uredno skladištenje i distribuciju na tržište.

Kompanija Meggle Srbija

Zahvaljujući kapacitetima mlekare i manjim udelom uvoznog asortimana iz kompanija ćerki, MEGGLE Srbija uspešno zadržava lepezu od preko 100 različitih proizvoda. Najpoznatiji od domaćeg asortimana su svakako mleko, jogurt, kiselo mleko, kisela pavlaka, kefir i pavlaka za kuvanje.

Kvalitet domaćih proizvoda prepoznale su i zemlje iz regije, pa MEGGLE Srbija danas izvozi na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore ali i na tržišta zemalja Europske unije- Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Austrije, Nemačke, kao i na tržište Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

MEGGLE Srbija konstantno ulaže i investira u proširenje svojih proizvodnih i logističkih kapaciteta, zatim investira i uvodi nove tehnologije, ulaže u osposobljavanje i usavršavanje svojih kadrova.
Danas MEGGLE Srbija zapošljava preko 150 radnika i sarađuje sa oko 400 dobavljača sirovog mleka čije su farme rasprostranjene po celoj teritoriji Srbiije, i od kojih na godišnjem nivou otkupi oko 40 miliona litara svežeg kravljeg mleka.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *