Pomoć posrnuloj privredi moguća i u olakšicama za poslovanje

mediji o uniji poslodavaca srbije 2007

I u protekloj nedelji mediji su izveštavali o istraživanju UPS o uticaju COVID-19 na poslovanje u Srbiji. Velika pažnja je povećena tome šta će se desiti nakon isplate trećeg minimalca, s obzirom da su privrednici tek započeli oporavak, a novi talas epidemije je u ekspanziji. Naglašeno je da su mnoga preduzeća već smanjila zarade, i da bi novo zatvaranje privrede značilo masovne otkaze

Kako postoje predviđanja da nas prava kriza očekuje na leto i jesen, a istraživanje Unije poslodavaca Srbije je pokazalo da je kriza ozbiljno pogodila srpska preduzeća kao i da najteže posledice trpe hotelijeri, ugostitelji i turističke agencije, istaknuto je da je vreme za nove mere pomoći kao i da jedan paket pomoći privredi neće biti dovoljan i da će morati da se menja finansijska politika.

Uprkos očekivanju privrednika nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je izjavio da Vlada Srbije nema nove konkretne mere pomoći privredi usled krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Mediji su se bavili i reakcijama privrede na ovakvu odluku Vlade Republike Srbije. Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić je izjavio da je neophodno da firme dobro sagledaju svoje buduće poslovanje i da pomoć domaćoj privredi ne mora da bude samo u vidu novca, već i u olakšicama za poslovanje.

– Kada je reč o pomoći domaćoj privredi, ta pomoć ne mora da bude samo u vidu novca, već i u olakšicama za poslovanje – rekao je predsednik UPS Miloš Nenezić, a preneli mediji sredinom prošle nedelje.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *