Podrška ženskom preduzetništvu

IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac ponovo su se okupile oko zajedničkog projekta „Ja sam ODVAŽNA!“ usmerenog na podršku ekonomskom osnaživanju žena u Srbiji. Projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja žena u radnom i društvenom okruženju, gradeći ravnopravnost i ekonomsku samostalnost žena.

Rok za prijavu je produžen do 24.07.2022. godine u ponoć.

Više o konkursu i uslovima možete pogledati OVDE

U okviru prva dva ciklusa projekta podržano je jedanaest ženskih preduzetničkih inicijativa. Imajući u vidu krizu izazvanu pandemijom virusa COVID 19 i neizvesnoj situaciju u kojoj se veliki deo preduzetnika i preduzetnica u Srbiji našao, IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac rešile su da otvore novi konkurs usmeren na ženskom preduzetništvu.

Kroz konkurs „Ja sam ODVAŽNA“ će biti podržani biznisi osnovani od strane žena i/ili oni koje vode žene, kao i pravni subjekti koji zapošljavaju najmanje 60% žena. Osnovna delatnost pravnih subjekata koji će biti podržani je proizvodna delatnost (igračke, tekstilni proizvodi, stari zanati, hrana, pića/sokovi/sirupi, ukrasni/upotrebni predmeti, proizvodi za decu i sl). Projekti će biti odabrani na osnovu njihovog uticaja na zapošljavanje žena, relevantnosti i kapaciteta za ostvarenje poslovnog napretka i održivosti nakon isteka projekta.

Izvor: Fondacija Ana i Vlade Divac

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *