Podrška zapošljavanju osoba sa reumatskim bolestima

Unija poslodavaca Srbije uzela je učešće na konferenciji za štampu kojom je obeležen Svetski dan borbe protiv artritisa, pod sloganom „Vreme je za posao“.

Na konferenciji se govorilo o mogućnostima zapošljavanja pacijenata obolelih od reumatskih bolesti, ali i o potrebi ranog otkrivanja i lečenja ovog oboljenja od kojeg u Srbiji boluje oko 70.000 ljudi. O ovoj temi važnoj za obolele, za zdravstveni sistem, ali i za privredne subjekte koji obolele zapošljavaju, govorili su državni sekretar u ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, predsednik Udruženja reumatologa prof. dr Predrag Ostojić, direktorka Sektora za pravne poslove i socijalni dijalog Unije poslodavaca Srbije Svetlana Budimčević i predsednica Udruženja pacijenata obolelih od reumatskih bolesti dr Mirjana Lapčević.

Dr Lapčević je istakla da je Unija poslodavaca Srbije u kontinuitetu važan partner u rešavanju statusa osoba obolelih od reumatskih bolesti i posebno naglasila potrebu da se poslodavci edukuju i o potencijalima obolelih od ove bolesti, ali i o olakšicama koje im pozitivni propisi omogućavaju.

Svetlana Budimčević je podsetila da je Unija poslodavaca aktivna u osnaživanju osoba sa invalitetom još od donošenja zakona pre punih 12 godina i najavila dalju podršku u ovoj osetljivoj oblasti.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *