Podrška privredi moguća i bez novca – Miloš Nenezić u Dnevniku RTS

Miloš Nenezić - predsednik Unije poslodavaca Srbije 200713

U jutrošnjem Dnevniku RTS predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić govorio je o aktuelnim teškoćama srpske privrede izazvanim pandemijom COVID-19, o merama Vlade Srbije i inicijativama UPS za poboljšanje uslova poslovanja i oporavak privrede u državi.

U vezi sa “Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave širenja epidemije zarazne bolesti”, koji je stupio na snagu 11. jula, Nenezić je naglasio da sama primena mera nije jedini problem za poslodavce; ono što ih više muči je to da će njegova primena da poveća troškove poslovanja…

Neizvesnost i zebnja poslodavaca za dolazeću jesen, posle završenog tromesečnog ciklusa finansijske pomoći Države sve je prisutnija, i činjenica da u državnoj kasi nema više novca za tu vrstu podrške obeshrabruje preduzeća u Srbiji.

Nenezić, međutim, ističe da nije samo finansijska pomoć iz budžeta olakšica za privredu i podseća da ima i drugih načina i mera, koji ne zahtevaju novac, a mogu bitno da ublaže posledice izazvane pandemijom i pomognu oporavak. Na tome Unija poslodavaca Srbije intenzivno i neprekidno radi.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *