Podrška preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2022. godini.

Sredstva koja iznose od 60 miliona dinara dodeljuju se preduzećima za podršku razvoju konkurentnosti refundacijom troškova neposredno povezanih sa delatnošću preduzeća i odobrenim programima za sprovođenje mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije i to:

  • troškova repromaterijala,
  • potrošnog i pomoćnog materijala, 
  • kancelarijskog materijala i
  • pretplate za digitalne alate/licence,

u zavisnosti od delatnosti preduzeća, ostvareni rezultati poslovanja i broj osoba sa invaliditetom koje su zaposlene u ovim preduzećima.

Svim preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom se na ovaj način omogućava pravo učešća za dodelu sredstava po ovom javnom pozivu bez obzira da li u okviru svog poslovanja obavljaju proizvodnu ili uslužnu delatnost.

U Republici Srbiji posluje 63 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom koja su značajan resurs zapošljavanja ove kategorije teže zapošljivih lica i zapošljavaju više od 50% osoba sa invaliditetom u odnosu na ukupan broj zaposlenih. Više informacija možete pronaći na sledećem linku

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *