Podrška maloletnim prestupnicima da se ponovo integrišu u društvo i tržište rada

Unija poslodavaca Srbije uključena je u Projekat ,,Podrška maloletnim prestupnicima da se ponovo integrišu u društvo i tržište rada“, koji je finansiran od strane Evropske unije, kao deo podrške aktivnom uključivanju mladih.

Nosioci projekta su Omladinski savet Kruševca i Vaspitno-popravni dom u Kruševcu, a ciljna grupa štićenici i bivši štićenici Vaspitno- popravnog doma u Kruševcu. Projekat treba da doprinese aktivnim merama socijalne inkluzije marginalizovanih grupa i nacionalnim merama zapošljavanja u Srbiji, kao i da uspostavi međusektorsku podršku  štićenicima Vaspitno – popravnog doma da efikasno pristupe tržitu rada u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu.

Planira se, da se ovako postavljeni ciljevi ostvare kroz brojne aktivnosti kao što su edukacije i podizanje nivoa zapošljivosti 50 štićenika , kreiranjem modela njihove postpenalne podrške, kreiranjem i jačanjem kapaciteta Mreže za postpenalnu podršku bivšim štićenicima Vaspitno-popravnog doma i podizanjem nivoa svesti kod poslodavaca u vezi sa zapošljavanjem bivših štićenika.

Kroz predviđene aktivnosti, želimo da Vas najpre upoznamo sa potrebama ove grupe mladih i načinima na koji vi kao poslodavci, ali i članovi šire zajednice možete da doprinesete njihovoj reintegraciji. Važno je imati na umu da su svi oni, prethodno prošli kroz odgovarajuće programe tokom realizacije vaspitne mere, da su promenili svoje radne i životne navike, dovršili školovanje i obučili se za odgovarajuće zanate koji treba da im omoguće da zarađuju za život na društveno prihvatljiv način.

 

U okviru Projekta planiramo i odgovarajuće istraživanje putem kojeg bismo želeli da čujemo vaše mišljenje o mogućnosti zapošljavanja bivših štićenika Vaspitno – popravnog doma, a ukoliko imate nekakvih nepoznanica ili nedoumica želeli bismo da vas tokom trajanja ovog projekta, ali i ubuduće adekvatno informišemo i zainteresujemo da zajedno radimo na stvaranju uslova kako bi ovi mladi ljudi dobili odgovarajuću podršku koja će im omogućiti da ostanu na novom putu i tako osiguramo da naše društvo postane bolje mesto za život.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *