Počela javna rasprava o Nacrtu Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o bezbednosti i zdravlju na radu. Nacrt zakona je sačinila Radna grupa u kojoj pored predstavnika državnih organa, javnih službi, privrednih subjekata, sindikata i privredne komore, Unija poslodavaca Srbije ima svoje predstvnike.

Javna rasprava će se sprovoditi u periodu od 9. do 29. septembra 2021. godine.

Pozivamo Vas da dostavitite svoje predloge, sugestije i primedbe putem elektronske pošte na email s.budimcevic@poslodavci.rs , najkasnije do četvrtka, 23. septembra 2021. godine, na predviđenom obrascu, kako bismo iste detaljno razmotrili i u okviru objedinjenog dokumenta prosledili nadležnom ministarstvu.

U toku izrade ovog dokumenta, usvojeni su brojni predlozi Unije, prvobitno inicirani od strane našeg Sektora za bezbednost i zdravlje na radu. Međutim, kao i u svim pregovorima u kojima učestvuju predstavnici institucija i organizacija sa različitim interesima, određeni predlozi Unije nisu uvršćeni u konačnu verziju Nacrta zakona. S obzirom da su isti predlozi izneti argumentovano i legitimno u cilju zaštite interesa poslodavaca, ali uz poštovanje svih važećih načela i standarda rada, vodeći se principima dostojanstva na radu zaposlenih i društveno odgovornog poslovanja, odgovorno smatramo da ih treba ponoviti i sada u postupku Javne rasprave, zajedno sa Vašim predlozima.

Dokumenta u vezi sa Nacrtom možete pogledati ovde.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *