Платформа за запошљавање особа са инвалидитетом

Платформа за запошљавање настала је уз подршку Европске уније и Владе Републике Србије кроз пројекат ”Унапређење запошљивости дугорочно незапослених особа са инвалидитетом” у оквиру ког је Унија послодаваца Србије била једна од организација са којима се сарађивало током реализовања бројних активности.

Projekat se implementira u okviru druge faze projekta „Znanjem do posla“ (E2E), koji podržava Vlada Švajcarske a sprovodi Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije u partnerstvu sa resornim ministarstvima.

Платформа за запошљавање особа са инвалидитетом представља јединствену заједницу која има за циљ да омогући стратешку подршку послодавцима приликом запошљавања особа са инвалидитетом. Мисија платформе јесте да развије инклузивно окружење у коме сваки појединац може да искаже себе и своје способности. Чланови Платформе користе услуге које пружа Форум младих са инвалидитетом, а које се односе на претрагу Web Портала, тј. базе кандидата за запошљавање, подршку у разумном прилагођавању радног места, обукама за запослене и консултативне услуге. Сви послодавци који желе да се прикључе могу то урадити овде

На свечаности  која је организована поводом оснивања Платформе за запошљавање, Унија послодаваца Србије је добила захвалницу за пружену подршку  у успостављању и развоју Платформе.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *