Platforma za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Platforma za zapošljavanje nastala je uz podršku Evropske unije i Vlade Republike Srbije kroz projekat ”Unapređenje zapošljivosti dugoročno nezaposlenih osoba sa invaliditetom” u okviru kog je Unija poslodavaca Srbije bila jedna od organizacija sa kojima se sarađivalo tokom realizovanja brojnih aktivnosti.

Projekat se implementira u okviru druge faze projekta „Znanjem do posla“ (E2E), koji podržava Vlada Švajcarske a sprovodi Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije u partnerstvu sa resornim ministarstvima.

Platforma za zapošljavanje osoba sa invaliditetom predstavlja jedinstvenu zajednicu koja ima za cilj da omogući stratešku podršku poslodavcima prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Misija platforme jeste da razvije inkluzivno okruženje u kome svaki pojedinac može da iskaže sebe i svoje sposobnosti. Članovi Platforme koriste usluge koje pruža Forum mladih sa invaliditetom, a koje se odnose na pretragu Web Portala, tj. baze kandidata za zapošljavanje, podršku u razumnom prilagođavanju radnog mesta, obukama za zaposlene i konsultativne usluge. Svi poslodavci koji žele da se priključe mogu to uraditi ovde

Na svečanosti  koja je organizovana povodom osnivanja Platforme za zapošljavanje, Unija poslodavaca Srbije je dobila zahvalnicu za pruženu podršku  u uspostavljanju i razvoju Platforme.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *