Otvorena nova fabrika Trayal korporacije – “Obilićevo”

Na Vidovdan, 28. juna 2021. godine, na dan kada Kruševac proslavlja veliki jubilej- 650 godina od osnivanja, u ovom gradu je otvorena nova fabrika Trayal korporacije – “Obilićevo”

Otvaranju fabrike je prisustvovala ministarka privrede Anđelka Atanasković koja je istakla da je otvaranje fabrike veoma značajno za privredu i građane Kruševca, jer će otvaranje novih radnih mesta poboljšati životni standard Kruševljana.

„Ova fabrika je prva u celom regionu, možda čak posle Francuske i u Evropi, tako da ima velikih izgleda da uz našu podršku radi najbolje, da ima ogromne ugovore i da to bude spas za Kruševac i Trayal uopšte“, rekla je Atanasković.

Generalni direktor Trayal korporacije i predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić, se složio da je novootvorena fabrika jedinstvena u ovom delu Evrope i da je jedna od pet fabrika u svetu sa najnovijim tehnologijama. On je istakao da je otvaranje fabrike velika stvar ne samo za Trayal i Kruševac već i za srpsku odbrambenu industriju.

„Otvarili smo fabriku sa novim razvojnim tehnologijama što je cilj kome teži svaki privredni subjekt, svaki privrednik jer ako stojite u mestu sa starim tehnologijama ne samo da stojite već polako odumirate. Sa ovom fabrikom obezbeđujemo budućnost Trayalu. Učinićemo sve da budemo još bolji, čak bolji i od godine koja je za nama, a koja je najbolja po ukupnim prihodima u istoriji kompanije.“, zaključio je Nenezić.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *