Osnovana Unija poslodavaca grada Pančeva

Dana 27. februara 2019. godine u zgradi Gradske uprave Pančeva održana je osnivačka Skupština Unije poslodavaca Grada Pančeva.

Ideja o udruživanju poslovne zajednice u Pančevu postoji odavno, a sadašnja inicijativa za osnivanje Unije u Pančevu potekla je sa ciljem formiranja Socijalno-ekonomskog saveta u ovom Gradu. Privrednici Pančeva okupili su se oko ideje formiranja Unije, sa namerom da unaprede privredni ambijent u kojem posluju, kao i da – kao oni koji zapošljavaju i kreiraju radna mesta – rade na zaštiti interesa privrede.

Odluku o osnivanju potpisalo je 20 kompanija i time formiralo Uniju poslodavaca Grada Pančeva. Kriterijumi kojima se Inicijativni odbor vodio prilikom okupljanja kompanija koje će biti osnivači su:

– da kompanije zapošljavaju veći broj radnika

– da posluju više od 10 godina

– da su osnivači kompanija iz Pančeva i da se radi o porodičnim kompanijama.

Specifičnost Unije poslodavaca Grada Pančeva je da su svi osnivači druga generacija u svojim kompanijama, tako da je Unija u Pančevu najmlađa po sastavu svojih osnivača…

Za predsednika UPGP izabran je Filip Perić, direktor kompanije ’’Finnet Inženjering’’ doo Pančevo. Potpredsednici su Žarko Stefanov, vlasnik i direktor ’’Elektrostar’’ doo Pančevo i Luka Vujović, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika iz Pančeva.

Privrednicima su se obratili  Ivan Kovačević, zamenik predsednika Unije poslodavaca Srbije, Miljana Stojšić Stojanovska, direktorka Unije poslodavaca Vojvodine, Goran Nešić, predsednik Upravnog odbora UPS – poslodavci Zrenjanina, Suzana Jovanović – članica Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Boban Đorđević – potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Pančeva

Gradonačelnik Pančeva – Saša Pavlov, takođe je pozdravio privrednike i čestitao izabranom rukovodstvu, sa željom da se saradnja privrede i Grada ubuduće odvija institucionalno kroz Socijalno-ekonomski savet, koji će u najskorije vreme biti formiran.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *