OKRUGLI STO – Jedinstveni kodeks šifara za unošenje i šifriranje podataka u evidencijama u oblasti rada

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Nacionalnom službom za zapošljavanje a uz podršku projekta nemačke razvojene saradnje ’’Podsticanje zapošljavanja mladih’’, koji sporvodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, danas je organizovalo informativnu sesiju u cilju upoznavanja sa novim šifarnicima za šifriranje podataka u evidencijama u oblasti rada.

Novi šifarnici su obuhvaćeni Odlukom o Jedinstvenom kodeksu šifara za unošenje i šifriranje podataka u evidencijama u oblasti rada („Službeni glasnik RS”, broj 56/18), i biće u primeni od 01. januara 2019. godine.

Veoma je važno da se svi korisnici ovih šifarnika, najpre poslodavci i organizacije obaveznog socijalnog osiguranja ali i drugi subjekti u čijoj je nadležnosti vođenje evidencije u oblasti rada, praćenje i analiziranje rada i tržišta radne snage, kao i planiranje i razvoj ljudskih resursa upoznaju sa koncepcijom i sadržajem novih šifarnika kako bi ih mogli nesmetano koristiti.

O primeni i primerima upotrebe novog šifarnika, govorile su  Mirjana Kovačević, iz Privredne komore Srbije, Neda Milanović, iz Nacionalne službe za zapošljavanje i Bojana Stanić, iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *