Održano savetovanje na temu značaja i primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

U prostorijama Unije poslodavaca Srbije uspešno je realizovano jednodnevno savetovanje na temu značaja i primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Uredbe o zaštiti pojedinaca u vezi sa obradom podataka o ličnosti i slobodnom kretanju takvih podataka (GDPR) u saradnji sa našim članom kompanijom ,,Ascalderom” .

Učesnici seminara imali su priliku da od predavača koji imaju bogato iskustvo na polju primene Uredbe o zaštiti pojedinaca u vezi sa obradom podataka o ličnosti i slobodnom kretanju takvih podataka (GDPR) a koja se direktno primenjuje u svim državama članicama EU, saznaju najvažnije novine koje donosi pomenuta Uredba, ali i novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, čija je primena odložena do 21. avgusta 2019. godine.

S obzirom da je predstojeći period vreme koje je potrebno iskoristiti za usklađivanje sa novim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“ br.87/2018),  savetovanje je koncipirano tako da učesnici dobiju osnovna znanja kako o novopropisanom načinu prikupljanja, čuvanja, zaštite i prenosa podataka o ličnosti svojih zaposlenih, ali i poslovnih partnera i kupaca tako i o najlakšem i najuspešnijim načinima implementacije odredaba zakona u sva akta i poslovanje kompanija.

Predstavnici kompanija dobili su mogućnost i da postave pitanja i razjasne nejasnoće u vezi sa novim zakonskim rešenjima, ali i rešenjima Uredbe koja će se primenjivati na sve privredne subjekte koji posluju na tržištu Evropske Unije.

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *