ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU RAZVOJ MSP – SPECIFIČNOSTI I IZAZOVI UPRAVLJANJA PORODIČNIM PREDUZEĆIMA

Unija poslodavaca Srbije je danas održala predavanje na temu RAZVOJ MSP – SPECIFIČNOSTI I IZAZOVI UPRAVLjANjA PORODIČNIM PREDUZEĆIMA. Cilj je da se osnivači i vlasnici  porodičnih preduzeća motivišu da rade  na usvajanju i primeni principa i dobre prakse korporativnog upravljanja koji su primereni fazi razvoja preduzeća.

Predavanjem su obuhvaćene specifičnosti porodičnih preduzeća, ključni izazovi sa kojima se susreću u praksi (na primer uvođenje članova porodice u posao, prenos ključnih rukovodećih pozicija sa generacije osnivača na članove porodice ili profesionalni menadžment, idr.), kao i mogućnosti za procenu prakse korporativnog upravljanja i identifikovanje prioritetnih oblasti za unapređenje. Posebna pažnja je posvećena upoznavanju sa  ulogom  porodičnih institucija koje predstavljaju najbolju praksu korporativnog upravljanja za rešavanje problema koji su specifični za porodična preduzeća.

Korporativno upravljanje je dugo putovanje i što pre preduzeća počnu da usvajaju dobru praksu i principe korporativnog upravljanja to će dugoročno doprineti održivom poslovanju i miru u porodici, ali i boljoj percepciji preduzeća od strane finansijera i investitora.

Predavač na seminaru bila je Vidosava Džagić, zaposlena u Privrednoj Komori Srbije, na mestu pomoćnika direktora Privredne komore Beograda. Tokom tridesetogodišnje karijere, stekla je profesionalno iskustvo u različitim poslovima i različitim tipovima institucija, kao što su javna uprava, privatni sektor, poslovne asocijacije, ali i razvojne institucije.

 

 

 

 

 

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *