Održani Biznis susreti Unije poslodavaca Srbije

Više od 40 članova, predstavnika preduzeća, moglo je da čuje korisne informacije iz različitih oblasti vezanih za poslovanje, o radu Socijalno-ekonomskog saveta, investicionim planovima za Zapadni Balkan, saradnji srpske nauke i privrede.

Iznoseći iskustva 20-godišnjeg rada SES-a, sekretar Dušan Petrović istakao je problem da veliki broj zakona i ne dođe do Socijalno-ekonomskog saveta, ili SES ne stigne da da svoje mišljenje, zbog velikog broja akata i izuzetno kratkih rokova. Posledica je da veliki broj zakona koji se tiču socijalno-ekonomskog života bude usvojen bez mišljenja i konsultovanja ovog važnog tela.

Snežana Bogdanović iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, govorila je o najavljenim izmenama zakona, koje su od značaja za poslovanje preduzeća.

U ime Evropske delegacije, Martin Klauke je upoznao članstvo Unije sa prioritetima ekonomsko-investicionog plana EU za Zapadni Balkan. Kao neke od ključnih oblasti naglasio je pitanja energetike, energetske efikasnosti i bezbednosti, odnosno čiste energije i dekarbonizacije.

Jovan Zubović, direktor Instituta ekonomskih nauka, govorio je o nužnosti saradnje domaće nauke i privrede, dok je Marko Bjeletić upoznao prisutne sa sektorskom organizacijom Unije i naglasio važnog sektorskog rada, kao suštinskog za pokretanje i realizaciju inicijativa koje dolaze iz privrede.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *