Održana svečana Skupštinina Konfindustrije Srbija i otvaranje fabrike Istrabenz plini

Predstavnici Unije poslodavaca Srbije prisustvovali su Svečanoj Skupštini Konfindustrije Srbija i otvaranju proizvodnog pogona članice Istrabenz plini u Šimanovcima.

Pored brojnih članova Konfindustrije, svečanosti su prisustvovali i Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Danilo Cicmil, savetnik Predsednika Republike za investicije, NJ.E. Karlo Lo Kašo, ambasador Italije u Beogradu, čelnici grupe Siad i Istrabenz plini, kao i najviši predstavnici EBRD-a i EIB-a.

U razgovoru sa podpredsednikom Konfindustrije Srbija i generalnim direktorom Aunde SRB doo, Anino De Venezia direktor Unije poslodavaca Srbije, Srđan Drobnjaković predstavio je izazove  vezano za pregovore o minimalnoj ceni rada, a takođe sa generalnim direktorom Software Lab Engineering, Paolo di Bela diskutovalo se o deficitu kadrova i posebno načinima kako zadržati postojeće zaposlene.

Sa željom da nastavimo na izgradnji još bližeg partnerstva predložene su aktivnosti koje bi omogućile razmenu informacija i saradnju u oblastima kolektivnog pregovaranja.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *