ODRŽANA SKUPŠTINA UNIJE POSLODAVACA SRBIJE SVEČANA INAUGURACIJA NOVOG PREDSEDNIKA UNIJE

Unija poslodavaca Srbije, je dana, 11. decembra 2017. godine, održala XVII sednicu Skupštine, pod sloganom »Konkurentnost i zapošljavanje«. Skupština je imala Radni i Svečani deo. U Radnom delu, u kojem su učestvovali poslodavci – članovi Skupštine, sumirani su godišnji rezultati rada Unije, i utvrđeni novi pravci razvoja naše organizacije. Na istom se diskutovalo o predlozima za unapređenje privrednog ambijenta i naročito ulozi i odgovornosti Unije u kreiranju podsticajnog zakonodavnog okvira za isti.

Bitno je istaći, da je na sednici Skupštine zvanično inaugurisan novi predsednik Unije poslodavaca Srbije, MIloš Nenezić, diplomirani ekonomista i generalni direktor TRAYAL Korporacije A.D. Kruševac, koji je u svom bogatom profesionalnom iskustvu prošao sve stepenice uspešnog privrednika, o čemu pored velikih rezultata svedoče i mnogobrojne zaslužene nagrade i priznanja. Gospodin Nenezić je u prethodnom periodu obavljao funkciju zamenika predsednika Unije Nebojše Atanackovića, koga je nasledio na ovoj funkciji po odluci Predsedništva Unije od 6. novembra 2017. godine. Prilikom svečane inauguracije, novi predsednik je izneo svoj program rada i viziju Unije poslodavaca Srbije, kao vodeće organizacija poslodavaca u regionu, zaključivši da je jako udruženje poslodavaca zamajac jakoj i održivoj privredi Srbije.

Na Svečanom delu Skupštine, u kojem su, pored članova Skupštine, učestovali i visoki predstavnici najznačajnijih državnih institucija i organizacija, diplomatskog kora, međunarodnih organizacija,  partnerskih poslovnih organizacija, organizacija zaposlenih, predstavnici domaćih i stranih investitora, kao i drugi uvaženi gosti, predstavljen je Projekat »Konkurentnost i zapošljavanje«, čiji je krajnji cilj povećanje broja zaposlenih kroz investiranje u nove tehnološke procese i poboljšanje uslova za rad u četiri industrijske grane: prehrambenoj industriji, drvnoj i industriji nameštaja, industriji gume i plastike, industriji mašina i opreme, kao i glavni dosadašnji rezultati ovog projekta i naredne aktivnosti na istom, a na kojem je Unija značajan partner.

Skupština je prihvatila program rada i dala jednoglasnu podršku novom predsedniku Unije i zaključila da Unija mora biti inicijator održivog privrednog razvoja zasnovanog na privatnom sektoru, aktivan činilac u izgradnji pravne države i kreiranju zakonodavnog ambijenta afirmativnog za privredu i promoter standarda dobrog upravljanja i društvene odgovornosti pravnih subjekata.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *