Održana prva sednica Predsedništva Unije poslodavaca Srbije

Posle nedavno održane redovne, godišnje Skupštine Unije poslodavaca Srbije (UPS), u subotu 15.decembra, u prelepom ambijentu hotela Trayal na Jastrepcu, održana je i prva, konstitutivna sednica Predsedništva Unije poslodavaca Srbije. Na ovoj sednici Predsedništvo je razmatralo i usvojilo Plan rada i aktivnosti za 2019. godinu (uključujući Akcioni i Finansijski plan), kao i plan internacionalnih aktivnosti kada su u pitanju projekti unapređenja poslovnog okruženja, preduzetništva i privredne klime u Srbiji.

Izuzetno plodonosnu saradnju, Unija će nastaviti i kroz 2019. godinu sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO) Međunarodnom asocijacijom Socijalno – ekonomskih Saveta (AICESIS), kao i kroz svoje aktivno članstvo u Međunarodnoj asocijaciji poslodavaca Business Europe, koja je ove godine proslavila 60 godina postojanja i rada. (Unija poslodavaca Srbije je postala pridruženi član Business Europe).

Prema rečima Miloša Nenezića, predsednika UPS, Unija će i u narednoj godini biti proaktivni partner reprezentativnim sindikatima i Vladi Republike Srbije u kreiranju prosperitetnog društva i privredne klime, upravo kroz aktivno učešće u radu svih institucija u zemlji, ali i kroz osnaživanje uloge i značaja poslodavaca u društvenom i ekonomskom životu zemlje.

Sednici predsedništva prisustvovali su Miloš Nenezić (predsednik UPS i generalni direktor Trayal korpracije AD), Dragan Mijanović (vlasnik i direktor kompanije Altamed doo), Ivan Kovačević (generalni direktor “Đuro Salaj” A.D.), Slobodan Đinović (generalni drektor kompanije Orion Telekom doo), Nenad Dojčilović (direktor Cooper Tire & Rubber Company), Nataša Pavlović Bujas (vlasnica i direktorka Blumen group doo), Slavko Novaković (predsednik Udruženja zanatlija Vojvodine i predstavnik Unije poslodavaca Vojvodine), kao i opunomoćeni predstavnici kompanija ”Alternativa” , ”AB TRADE doo”, ”JOB doo”, ”Pre-print doo””Farmalogist doo” i ”Centar Boban doo”.

GALERIJA SLIKA

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *