Održana konferencija ,,Pristup digitalizaciji u malim i srednjim preduzećima,,

Na današnjoj konferencije pod nazivom ,,Pristup digitalizaciji u malim i srednjim preduzećima,, eksperti iz više oblasti predstavili su ključne izazove i predloge rešenja u strategiji i taktici digitalizacije, automatizaciji proizvodnje, elektronskom fakturisanju, razvoju e-commerca i drugih pitanja za koje su učesnici pokazali interesovanje.

Konferencija je imala četiri panela:

  • Strategija i taktika digitalne transformacije. Organizaciona prilagođavanja – Miljan Radanović, direktor POSITIVE:
  • Centar za upravljanje proizvodnjom. Automatizacija proizvodnje – Vladimir Lalošević, direktor CNT i Baji Zsolt, direktor CNT
  • E komerc -Vladimir Veličković, Tehnološko partnerstvo
  • Zakon o elektronskom fakturisanju – Marko Pakević i Danijela Teofilović, Paragraf Lex

Ideja je integrisati sve poslovne procese jer je to budućnost. Ne treba bespotrebno trošiti ljude, vreme i resurse jer je sve već omogućeno putem softvera. Gospodin Vladimir Veličković iz kompanije Tehnološko partnerstvo doo je rekao da će svi učesnici dobiti na poklon pretplatu na server njegove kompanije. Učesnici su dobili upitnik gde mogu da napišu svoje predloge za dalje razgovore o digitalizaciji. Predstavnici iz kompanije Paragraf Lex predstavili su obaveze prema Zakonu o elektronskom fakturisanju i predstavili svoj komercijalni program Kancelarko. Najavljene su izmene Zakona jer su se pojavile neke manjkavosti, savet je da se ne odlaže i ne čeka zakonski rok da se uđe u sistem Efaktura. 

Celu konferenciju možete pogledati na OVDE

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *