ODRŽANA KONFERENCIJA POVODOM DANA KONKURENCIJE

Dana 12. aprila u Klubu poslanika u Beogradu, održana je tradicionalna Konferencija povodom Dana konkurencije. Značaju ovogodišnje konferencije doprinela je i činjenica da je koorganizator skupa Evropska unija, odnosno da je deo programa organizovan i finansiran sredstvima Tvining projekta ,, Dalji razvoj zaštite konkurencije u Republici Srbiji”, kao jedan od modaliteta IPA podrške zemljama kandidatima u procesu pridruživanja EU.

Konferenciji u Beogradu prisutvovali su visoki predstavnik Evropske unije nj.e. Sem Fabrici, šef delegacije Evropske Unije u Srbiji, Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije, Snežana  Petrović, predsednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije i dr Miloje Obradović, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije, koji su otvorili skup i obratili se prisutnima  u uvodnom delu. Pored njih, Konferenciji su prisustvovali i mnogi visoki zvaničnici Republike Srbije, predsednici i eksperti brojnih tela za zaštitu konkurencije, međunarodnih organizacija, državnih institucija, regulatornih tela, naučnih ustanova, predstavnici privrednih komora, advokatskih kancelarija, poslovnih udruženja kao i predstavnik Unije poslodavaca Srbije.

Kao najvažnija poruka sa održane konferencije je trajna rešenost i opredeljnost donosioca propisa, svih nezavisnih tela za zaštitu od konkurenicije, ostalih državnih organa koji obezbeđuju takvu zaštitu ali i svih ostalih učesnika tržišta, politici zaštite od konkurencije, kako bi se kontinuirano obezbeđivali i unapređivali ravnopravni uslovi za sve ušesnike na tržištu i omogućio nesmetan privredni razvoj.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *