Održana konferencija ,,Nabavke za bolje sutra: Socijalne javne nabavke“

Unija poslodavaca Srbije

U petak, 27. septembra 2019. godine, održana je konferencija posvećena socijalnim javnim nabavkama. Konferencija je održana kao završni događaj na projektu „ Socijalne javne nabavke za održivi razvoj lokalnih zajednica“, koji zajednički sprovode Evropski pokret u Srbiji i Transparentnost Srbija, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške.

Cilj Konferencije je bio da predstavi koncept socijalnih javnih nabavki, uzimajući u obzir da je u toku proces usklađivanja domaćeg zakonodavstva u oblasti javnih nabavki sa regulativama Evropske unije, kao i proces zakonskog regulisanja socijalnog preduzetništva. Konferenciji su pored predstavnika domaćina i organizatora skupa prisustvovali predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, predstavnici brojnih drugih institucija i organizacija, udruženja, reprezentativnih sindikata i predstavnik Unije poslodavaca Srbije.

Učesnicima su predstavljeni rezultati  istraživanja  o kapacitetima socijalnih preduzeća za učešće u socijalnim javnim nabavkama i preporuke u daljem sprovođenju i razvoju sistema socijalnih javnih nabavki, koji treba da doprinese održivom razvoju kako lokalnih zajednica, tako i cele zemlje.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *