Održana konferencija na temu ”Dostojanstven rad u eri digitalizacije”

U okviru projekta  ”Danube@Work”, danas je održana konferencija pod nazivom ’’Dostojanstven rad u eri digitalizacije’’.

Glavni ciljevi projekta ”Danube@Work” su jačanje svesti o izazovima koje donosi digitalizacija rada i pronalaženje adekvatnih rešenja na nacionalnom nivou. Unija poslodavaca Srbije kao socijalni partner sindikatima na ovom projektu, daje svoj doprinos u postizanju pravednih i dostojanstvenih uslova života i rada na teritoriji Republike Srbije.

Pozdravnu reč prisutnima, uputili su  Ljubisav Orbović, predsednik SSSS, Zoran Stojiljković, predsednik UGS NEZAVISNOST, Marie Hejnys, ÖGB,  Austrija.

Panelisti na temu ’’Digitalizacija, tehnološki napredak i promene na tržištu’’, bili su  Dragana Kralj, načelnica, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Claus Larsen-Jensen, direktor Foruma za međunarodnu saradnju iz Danske.

Učesnici u drugom delu konferencije na temu ’’ Uticaj digitalizacije na sektore u Srbiji’’,  bili su,  Saša Stojanović, pomoćnik ministra, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Dragan Grgurević, državni sekretar, Ministarstvo privrede, Ljiljana Pavlović, direktorka sektora za članstvo i lokalne kancelarije UPS.

O zaštiti dostojanstvenog rada u fleksibilnim oblicima zapošljavanja, govorili su Branka Anđelković, Centar za istraživanje javnih politika, Martina Schneller, ProGe, Austrija, Čedanka Andrić, UGS NEZAVISNOST, Slobodan Lalović, SSSS.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *