Održana konferencija Budućnost Socijalne Evrope

Dana, 06. juna 2019. godine u hotelu „Metropol“, održana je konferencija Budućnost Socijalne Evrope, u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert Stiftung i UGS „Nezavisnost“.

Konferenciji u Beogradu prisutvovali su Zoran Stojiljković, predsednik UGS „Nezavisnost“, Čedanka Andrić, izvršna sekretarka UGS „Nezavisnost“, Max Brandle, šef kancelarije Fondacije Freidrich Ebert Stiftung, Nataša Vučković, generalna sekretarka Fondacije Centra za demokratiju, Maja Bobić, potpredsednica Evropskog pokreta u Srbiji, Peter Scherrer, zamenik Generalnog sekretara Evropske konfederacije sindikata, Jaap Wienen, viši savetnik Generalne sekretarke Međunarodne konfederacije sindikata, Ana Milićević Pezelj, Izvršna sekretarka Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i član Evropskog ekonomsko socijalnog komiteta, kao i Ivan Sekulovič, Savetnik za politike Fondacije Centra za demokratiju, koji su su pored uvodnih obraćanja bili i učesnici panela. Pored njih, Konferenciji su prisustvovali i mnogobrojni predstavnici sindikata, organizacija civilnog društva kao i predstavnici Unije poslodavaca Srbije.

Brojni strani i domaći gosti govorili su na temu koncepta socijalne Evrope, o poukama evropskih izbora i procesa evropskih integracija, sa naglaskom na novim izazovima za sindikate, socijalni dijalog, kako u Evropi, tako i u Republici Srbiji.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *