ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA UNIJE POSLODAVACA SRBIJE SA DIREKTOROM SOKOJ-A

Na inicijativu naših članova koji posluju u Sektoru ugostiteljstva i Sektoru priređivača igara na sreću, danas je u Uniji poslodavaca Srbije organizovan sastanak sa direktorom SOKOJ-a Aleksandrom Kovačevićem.

Nakon predstavljanja problema koji su se odnosili na prelazak iz jedne tarife u drugu, kao i o visini naknade koja je višestruko povećana,  zaključci se odnose pre svega na otvorenost obe strane za nastavak dijaloga sa ciljem definisanja konkretnih predloga za rešavanje problema sa kojima se suočavaju privrednici.

Predstavnici SOKOJ-a su izrazili spremnost da se razgovara i o umanjenju naknada i da će se o opravdanosti nižih tarifa  diskutovati  na Savetu objedinjene naplate. Aleksandar Kovačević, direktor SOKOJ-a,  pozvao je članove Unije poslodavaca Srbije da objedine svoje zahteve i daju predloge koji će se implementirati na obostrano zadovoljstvo ne samo kada je upitanju utvrđivanje visine naknade već i kod predloga mehanizama za određivanje pravednijih kriterijuma za tarifiranje .

Ispred Unije poslodavaca Srbije sastanku su prisustvovali Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije, Mirjana Aćimović, predsednica Udruženja Jakta i predsednica Sektora priređivača igara na sreću Unije poslodavaca Srbije, Milutin Marčeta, sekretar Opšteg udruženja preduzetnika Bačka Palanka, Dragan Stanojević, predsednik Upravnog odbora Udruženja ugostitelja Novog Sada „UGONS 1946“ i Stevan Rodić, predsednik Sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma Unije poslodavaca Srbije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *