Делегација Уније послодавца Србије на инфо дану Социјално-економског савета Републике Србије

У Дому Народне скупштине, одржан је инфо дан Социјално-економског савета Републике Србије, на коме се говорило о плану и програму рада овог тела и циљевима његовог деловања.

На скупу, су учествовали Милош Ненезић , Председавајући Социјално-економског савета Републике Србије и председник Уније послодаваца Србије , Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања, Ненад Чанак, председник Одбора за европске интеграције , Миланка Вукојичић Јевтовић, председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва. Љубиша Орбовић ,  Председник Савеза самосталних Синдиката Србије, Зоран Стојиљковић Председник УГС ,, Независност,,.

Делегацију Уније послодаваца Србије, представљали су Председник Извршног одбора Андреја Бркић, Срђан Дробњаковић, директор Уније послодаваца Србије, Марко Бјелетић и Наташа Павловић Бујас, чланови Председништва и чланови Извршног одбора УПС.

Председавајући Социјално-економског савета Републике Србије и председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић  истакао је да Социјално-економски савет чини по шест представника Уније послодаваца, синдиката и Владе. Основни циљ СЕС-а је успостављање и развој социјалног дијалога у питањима од значаја за остваривање економских и социјалних слобода и права, материјалног, социјалног и економског положаја запослених и послодаваца и услова њиховог живота и рада и развоја културе преговарања, навео је Ненезић. Он је истакао да се одлуке у Савету доносе консензусом и да је циљ да се приближе ставови и интереси послодаваца, синдиката и представника Владе, како би били донети закони који би помирили интересе свих заинтересованих страна.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *