Delegacija Unije poslodavca Srbije na info danu Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije

U Domu Narodne skupštine, održan je info dan Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, na kome se govorilo o planu i programu rada ovog tela i ciljevima njegovog delovanja.

Na skupu, su učestvovali Miloš Nenezić , Predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i predsednik Unije poslodavaca Srbije , Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Nenad Čanak, predsednik Odbora za evropske integracije , Milanka Vukojičić Jevtović, predsednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva. Ljubiša Orbović ,  Predsednik Saveza samostalnih Sindikata Srbije, Zoran Stojiljković Predsednik UGS ,, Nezavisnost,,.

Delegaciju Unije poslodavaca Srbije, predstavljali su Predsednik Izvršnog odbora Andreja Brkić, Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije, Marko Bjeletić i Nataša Pavlović Bujas, članovi Predsedništva i članovi Izvršnog odbora UPS.

Predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić  istakao je da Socijalno-ekonomski savet čini po šest predstavnika Unije poslodavaca, sindikata i Vlade. Osnovni cilj SES-a je uspostavljanje i razvoj socijalnog dijaloga u pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih sloboda i prava, materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca i uslova njihovog života i rada i razvoja kulture pregovaranja, naveo je Nenezić. On je istakao da se odluke u Savetu donose konsenzusom i da je cilj da se približe stavovi i interesi poslodavaca, sindikata i predstavnika Vlade, kako bi bili doneti zakoni koji bi pomirili interese svih zainteresovanih strana.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *